top of page
Search
  • Writer's pictureNienke Kreté-Tolhuijs

Groentetoren

Dit lekkere voorgerecht volstaat ook als gezonde lunch met een dosis groenten. Het proberen waard!


Ingrediënten voor 4 torens:

  • 1 courgette

  • 1 aubergine

  • 2 tomaat

  • ½ bol mozzarella

  • 3 el olijfolie

  • 1 teen knoflook

  • 2 tl oregano

  • Eventueel verse basilicum

  • Bakpapier


Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een bakpapiertje op de bakplaat. Snijd

ondertussen de groenten in plakken van 1 cm dik. Snijd de mozzarella in plakken van 0,5 cm

dik.

2. Pers de knoflook uit boven de olijfolie. Voeg de oregano toe aan de olie. Meng de groenten

met de olie.

3. Voor 1 toren: Leg een plak aubergine op de bakplaat, leg hier een plak courgette op, leg hier

een plak tomaat op, leg hier een plak mozzarella op. Leg vervolgens weer een plak aubergine,

courgette en tomaat op de stapel. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten. Serveer

eventueel met verse basilicum.


Wil je de toren bereiden zonder oven? Dat kan! Lees hieronder hoe:

Bereiding:

1. Snijd de groenten in plakken van 1 cm dik. Snijd de mozzarella in plakken van 0,5 cm dik.

2. Pers de knoflook uit boven de olijfolie. Voeg de oregano toe aan de olie en meng de groenten

met de olie. Zorg dat de groenten goed bedekt zijn met een laagje olie.

3. Verhit een grillpan of goede koekenpan of het fornuis. Grill de groenteplakken aan elke kant

4-5 minuten.

4. Stapel de toren als volgt: aubergine, courgette, tomaat en mozzarella en vervolgens weer

aubergine, courgette en tomaat. Serveer eventueel met basilicum.


Recent Posts

See All
bottom of page