top of page
Search
  • Writer's pictureNienke Kreté-Tolhuijs

Baby 6-12 maanden bloemkool met aardappel en ei

Wil je een voorraadje babyprakjes in de vriezer? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar je moet ze wel bedenken en bovendien: tijd hebben om te maken. Dit recept heb ik gisteren gemaakt voor mijn jongste spruit. Simpel, snel en ze vond het bovendien heerlijk! Doe er je voordeel mee zou ik zeggen! Komt ie:

  1. Kook de geschilde stamppot aardappelen (want lekker snel en makkelijk) 18 minuten.

  2. Kook ondertussen de voorgesneden bloemkoolroosjes (want ook lekker snel en makkelijk) 12 minuten.

  3. Kook ondertussen een ei hard. Laat het ei schrikken. Schil het ei en snijd grof.

  4. Bak een gesnipperde ui in 1 el olie in een koekenpan.

  5. Giet de bloemkool af en pureer samen met de ui tot de gewenste structuur (oudere baby's kunnen een minder gladde structuur al goed aan!). Voeg 1/2 el kerriepoeder toe en meng goed door elkaar.

  6. Giet de aardappelen af en stamp samen met een klontje boter tot de gewenste structuur. Meng de bloemkool en aardappel door elkaar. Verdeel over verschillende bakjes. Verdeel het ei over twee bakjes. Eentje is voor vandaag. De andere bakjes kunnen in de vriezer.

De bakjes zonder eiwitbron kunnen gemengd worden met gestoomde vis of kip bijvoorbeeld. Ik heb altijd fijngemalen, gestoomde vis in een ijsblokjestray in de vriezer klaarliggen. Zo kan ik makkelijk een eiwitbron toevoegen als ik een prakje uit de vriezer pak om te laten ontdooien.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page