Een tussengerecht hoort toch wel een beetje bij een volwaardig kerstdiner. Gelukkig hoeft dit niet een zware hap te worden. Deze soep leent zich uitstekend voor het volle kerstprogramma. Het is namelijk makkelijk (van tevoren) te maken, ligt niet zwaar op de maag en kan zelfs als lunch geserveerd worden. Als je slim bent, maak je alvast het dubbele en leg je de helft in de vriezer. Zo weet je zeker dat je na kerst een gezonde kant-en-klare maaltijd in huis hebt.

Broccoli cappuccino
Tussengerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
2 el olie
1 ui, gesnipperd
1 knoflook, geperst
400 g broccoli, in roosjes gesneden
750 ml water
1 bouillonblokje
1 eetlepel citroensap
80 ml slagroom light
Eventueel peper en zout
Bereiding:
Bak de knoflook en ui in een hoge pan/soeppan glazig.
Voeg de broccoli toe en bak 3 minuten mee.
Giet het water en het bouillonblokje erbij en breng op hoog vuur aan de kook. Zodra het kookt, laat je de soep nog 5 minuten koken op lager vuur. Als je redelijk gemakkelijk met een vork in een broccoliroosje kan prikken, is de groenten gaar.
Klop ondertussen de slagroom lobbig.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine en voeg de citroensap (en peper/zout naar smaak) toe.
Verdeel over glaasjes en serveer met een laagje slagroom voor het cappuccino-effect.
Tip:
In plaats van slagroom light, kan ook gebruik gemaakt worden van (halfvolle) melk. Maak gebruik van een melkschuimer om de melk op te kloppen. Het gerecht bevat dan minder calorieën.

Comments