top of page
Search
  • Writer's pictureNienke Kreté-Tolhuijs

Kerst: Avocadocrème met Hollandse garnalen

Op zoek naar een makkelijk, snel en bovenal lekker voorgerecht voor het kerstdiner? Gevonden! Lees snel verder en geniet.


Avocadocrème met Hollandse garnalen

Voorgerecht voor 2 personen:


Ingrediënten:

  • rijpe avocado, uit de schil en in stukjes

  • 1 sjalotje, grof gehakt

  • 2 el magere kwark

  • 1 el citroensap

  • zout en peper

  • 100 g Hollandse garnalen

  • paar takjes bieslook, klein gesneden/geknipt

Bereiding:

  1. Pureer de stukjes avocado en sjalot met de magere kwark tot een crème met behulp van een staafmixer of keukenmachine.

  2. Roer naar smaak de citroensap, zout en peper door.

  3. Verdeel de crème over glaasjes, daar bovenop de garnaaltjes en maak af met bieslook.

Tip:

Avocado verkleurt snel dus serveer direct of bewaar de pit van de avocado en leg deze in de crème.





Recent Posts

See All
bottom of page