Het hoofdgerecht tijdens het kerstdiner hoeft niet saai te zijn als het gezond dient te zijn. Maak van het hoofdgerecht en cadeautje en pak, zoals in dit recept, de vis in. Je gasten zullen verrast zijn!
Cadeautje van heilbotfilet met gestoofde venkel
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
3 venkelknollen
1 el olie
Peper en zout
1 el tomatenpuree
50 ml bouillon
50 ml + 100 ml droge witte wijn
1 courgette
4 stukken heilbotfilet à 150 g
2 sjalotjes, grof gesneden
Extra: aluminiumfolie
Bereiding:
Maak de venkelknollen schoon door de onderste schijf en de stelen te verwijderen. Snijd de venkel in dunne plakken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
Verwarm de olie in een braadpan en bak de venkel aan. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de tomatenpuree met 50 ml witte wijn en de bouillon en schenk dit bij de venkel. Stoof de groenten 20 minuten.
Schaaf 8 linten van de courgette.
Wrijf de heilbot in met zout en peper. Omwikkel elk filet met 2 linten courgette. Leg in een ovenschaal samen met de sjalotjes en schenk 100 ml witte wijn erbij. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en zet 10-12 minuten in de oven tot de vis gaar gestoomd is.
Serveer het vispakketje samen met de venkel en de sjalotjes.
* Tijdens het koken verdampt in dit recept ongeveer 60% van de alcohol. Dit is in de berekening meegenomen. Wat niet in de berekening is mee genomen, is dat het kookvocht, waaronder de wijn en bouillon, niet wordt genuttigd. De werkelijke voedingswaarde kunnen dus licht afwijken.
Comments