top of page
Search
  • Writer's pictureNienke Kreté-Tolhuijs

Leefstijlcoach onvindbaar!

Ondanks dat Corona meer aandacht vestigt op een gezonde leefstijl, blijkt de leefstijlcoach nog steeds onvindbaar. Dit schrijft de krant Trouw op 29 maart 2021.


Dat is zonde vind ik, leefstijlcoach en diëtist. Sinds 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijl Interventie vergoed door de zorgverzekeraar. Om mee te doen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals een BMI boven de 25 met (risico op) diabetes, hart-en-vaatziekten, slaapapneu en artrose. Of je moet een BMI boven de 30 hebben. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je gemotiveerd bent om gezonder te gaan leven.


Met een verwijsbrief van de huisarts staat niks meer in de weg om te beginnen...


Toch blijkt dat er minder mensen mee doen met de GLI dan verwacht. Daarom wil demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis een campagne starten om extra aandacht te krijgen voor dit leefstijltraject.


Dit kan ik alleen maar aanmoedigen! Ik sta klaar om gevonden te worden door eenieder die gezonder wil leven. Dus ben jij iemand, of ken jij iemand die mee wil doen, laat het mij weten. Stuur een mailtje voor meer informatie.


Ik wil mijn vindbaarheid vergroten, daar kan de campagne bij helpen. Maar tot die tijd heb ik daar

jullie hulp bij nodig!

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page