top of page
Search
  • Writer's pictureNienke Kreté-Tolhuijs

Kerst hoofdgerecht: Biet Wellington

We blijven met het hoofdgerecht in het thema van dit jaar: vegetarisch. Dit hoofdgerecht is letterlijk een cadeautje om uit te pakken. Maak het af met aardappeltoefjes en haricots verts. Of ga voor minder koolhydraten door de aardappel te vervangen met knolselderijpuree.

Biet Wellington – 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 g kastanjechampignons (ik gebruikte de buitenbeentjes van de AH)

  • 4 sjalotjes

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 takjes rozemarijn

  • 2 el olie

  • 2 el balsamicoazijn

  • 4 volle eetlepels zuivelspread met kruiden (of zuivelspread light en zelf kruiden toevoegen)

  • 1 rol vers bladerdeeg

  • 4 voorgekookte middelgrote bieten

  • 1 ei, geklutst

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Veeg de kastanjechampignons schoon. Pureer de sjalotjes, knoflook, kastanjechampignons en rozemarijn (zonder het takje) in een keukenmachine grof.

  2. Verwarm de olie in een hapjespan en voeg het champignonmengsel toe. Voeg na 5 minuten balsamicoazijn toe en laat nog 5 minuten stoven. Voeg naar smaak peper en zout toe. Haal van het vuur en laat uitlekken in een zeef.

  3. Verdeel het bladerdeeg in vier gelijke stukken. Leg de bladerdeegstukken op een bakpapier. Smeer op elk stuk een volle eetlepel zuivelspread uit en daarboven 2 eetlepels champignonmengsel. Laat aan alle kanten minstens 1 centimeter van de rand vrij.

  4. Leg op elk stuk bladerdeeg een biet en vouw de pakketjes dicht. Bestrijk de pakketjes met het ei.

  5. Bak de biet wellington 35 minuten in het midden van de oven. Serveer warm.


Recent Posts

See All
bottom of page