top of page
Search
  • Writer's pictureNienke Kreté-Tolhuijs

Kerst voorgerecht: Tomatentartaar

De pepernoten zijn verteerd, de kerstboom staat en buiten is het inmiddels écht koud. Tijd om het kerstmenu van 2022 online te zetten. Dit jaar gaan we voor vegetarisch. Niet alleen goed voor milieu. Het is nog gezonder ook. Want onbewust krijg je meer groenten binnen met dit vegetarische menu. Win-win!


Tomatentartaar - 2 personen

Ingrediënten:

  • 8-9 tasty tom tomaten (of andere tomaten met lekkere smaak. Hoe kleiner de tomaat, hoe meer werk)

  • ½ sjalotje, gesnipperd

  • 1 el kappertjes, klein gesneden

  • 1 augurk (middelgroot), fijn gesneden

  • 1½ el verse peterselie, gesneden

  • 2 tl worcestersaus

  • ½ tl mosterd

  • Snufje peper en zout

  • 2-4 mozzarellabolletjes (mini)

Bereiding:

  1. Ontvel de tomaten door de tomaten aan de onderkant kruislings in te snijden en in water te leggen dat net van de kook af is. Haal de tomaten uit het water als je ziet dat het velletje los begint te komen (paar minuutjes) en leg ze in koud water voor ongeveer 1 minuut. Ontvel de tomaten door het velletje los te trekken.

  2. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de pitjes. Snijd daarna het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat uithangen in een zeef. Als je merkt dat de tomaten nog wat vochtig blijven, duw je het vocht er uit met een lepel terwijl de tomatenstukjes nog in de zeef zitten.

  3. Meng in een schaal samen met het sjalotje, de kappertjes, de augurk en de peterselie. Roer daarna de worcestersaus, mosterd, peper en zout naar smaak doorheen.

  4. Verdeel de tartaar over 2 borden. Gebruik eventueel een serveerring voor een mooie opmaak. Maak af met een stukje mozzarella. En eventueel een sneetje geroosterd ciabattabrood.


Recent Posts

See All
bottom of page