top of page
Search
  • Writer's pictureNienke Kreté-Tolhuijs

Kikkererwten borrelnootjes

Op zoek naar een lekkere, maar ook verantwoorde snack voor in de avond bij de televisie, of als tussendoortje op werk? Lees verder: want je hebt de juiste pagina voor je!


Benodigdheden voor 5-6 porties:

· Blik van 400 g kikkererwten

· 1 tl knoflookpoeder

· 1 tl (gerookte) paprikapoeder

· Snuf peper

· 2 tl zonnebloemolie


Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 185 graden.

2. Spoel de kikkererwten onder stromend water goed af in een vergiet en maak daarna droog met een schone theedoek.

3. Meng de kikkererwten met de kruiden en olie. Indien geen zonnebloemolie in huis, kan je ook een ander soort olie pakken. Gebruik de kruiden die je zelf lekker vindt. De combinatie in dit recept is een voorbeeld.

4. Verdeel de erwten over een met bakpapier beklede plaat en zet voor 45 minuten in de oven. Schep elke 15 minuten om, zodat alle kanten krokant en lichtbruin worden. Elke oven is anders, dus houd jouw kikkererwten goed in de gaten en proef of ze na 45 minuten klaar zijn.

5. Laat de kikkererwten afkoelen en verdeel in afgesloten zakjes/bakjes zodat je ze goed kan bewaren. Of eet direct op natuurlijk 😉



Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page