17 maart is het nationale pannenkoekendag. Om die reden krijg je vandaag een recept voor banaan-ei-pannenkoekjes. Een gezond alternatief voor de gewone pannenkoek. Daarnaast is het makkelijk te maken en kan je het eten als ontbijt, lunch of tussendoortje. Van mij mag het elke dag wel pannenkoekendag zijn!
Benodigdheden (3 kleine pannenkoekjes):
- 3 el havermout
- 1 banaan
- 2 eieren
- 2 tl kaneel
- 1 el olie of vloeibare boter
- Optioneel: paar aardbeien, bessen en bramen. Of versier met grofgesneden amandelen.
Bereiding:
1. Vermaal de havermout totdat de vlokken iets fijner zijn geworden. Prak de banaan. Kluts de eieren.
2. Meng de banaan, ei, havermout en kaneel door elkaar.
3. Verhit de olie of vloeibare boter in een koekenpan en maak drie kleine pannenkoekjes (of één grote). Keer de pannenkoek om zodra de bovenkant een beetje begint te drogen. De pannenkoekjes zijn klaar als ze een lichtbruine kleur hebben aan beide kanten. Laat ze niet te lang bakken want dan worden ze droog aan de binnenkant.
4. Warm zijn ze het lekkerst. Voeg nog een beetje kaneel toe en versier eventueel met aardbeien, bramen en bessen. Of versier met grofgesneden amandelen.
Hoe eet jij jouw pannenkoeken het liefst?
Smakelijk!
Comments