top of page
Search
Writer's pictureManon van Luling

(Kerst) bijgerecht met groenten: pastinaak, spruitjes en pompoen

Groenten zijn ook welkom op tafel tijdens het kerstdiner. Sterker nog: ze kunnen net dat extraatje bieden op het gebied van smaak, kleur en variatie. Je hebt niet eens door dat dit gezond is, want lekker is het sowieso! Zet je oven alvast maar aan en maak dit makkelijke bijgerecht.


PS: niet alleen voor tijdens de kerst, maar in heel de winterse periode is dit gerecht een lust voor het oog en voor de maag!

bijgerecht kerst diner
Pastinaak, spruitjes en pompoen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g pastinaak

  • 300 g spruiten

  • 400 g pompoen

  • 3-4 takjes verse rozemarijn (of 2 tl gedroogde rozemarijn)

  • 4 tenen knoflook

  • 2 el extra vergine olijfolie

  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

  • Handjevol pompoenpitten (optioneel, voor een extra crunch)


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven op 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd de pastinaak en pompoen in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Maak de spruiten schoon en halveer deze. Doe de pastinaak, pompoen en de spruiten in een grote kom.

  3. Pers de knoflook met een knoflookpers of snijd fijn. Voeg de olijfolie, rozemarijn, knoflook, zout en peper toe aan de groenten. Meng alles goed door elkaar zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn.

  4. Verspreid de groenten in een enkele laag over de bakplaat. Rooster de groenten 30-35 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn. 

  5. Bestrooi de geroosterde groenten met pompoenpitten voor een extra knapperige textuur.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page