top of page
Search
  • Writer's pictureNienke Kreté-Tolhuijs

Kerst nagerecht: Exotische room

Ben je klaar voor een heerlijke afsluiter van een fijn kerstdiner? Dit toetje kan daar bij helpen. Makkelijk in elkaar te zetten met weinig ingrediënten. Je kan het fruit, de room en het suikerfiguurtje van tevoren voorbereiden waardoor je aan het eind van de avond niet meer lang in de keuken hoeft te staan. Wil je het extra spectaculair maken? Zet dan een vuurwerksterretje in het glas. Succes gegarandeerd bij de kinderen, maar stiekem ook bij de volwassen!

Exotische room – 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 el suiker

  • 1/3 mango

  • 250 ml ongeklopte slagroom (30% vet)

  • 3 el zoetstof in kristalvorm (ik gebruikte Canderel Stevia zoetstof)

  • 4 passievruchten

Bereiding:

  1. Laat de suiker smelten in een pan totdat het bruin begint te kleuren en vloeibaar wordt. Haal van het vuur voordat de suiker donker kleurt (anders wordt de smaak bitter). Laat even afkoelen totdat er een stroperige dikte ontstaat. Maak figuurtjes op een bakpapier en laat opdrogen aan de lucht.

  2. Snijd de mango in blokjes van een halve centimeter. Verdeel over 4 glaasjes.

  3. Klop de slagroom tot een dikke room samen met de zoetstof. Verdeel de room over de vier glaasjes met een spuitzak (of met een lepel).

  4. Snijd de passievruchten door midden en verdeel de inhoud van 4 helften over de vier glaasjes met room. Leg de andere (nog volle helften) op de room en maak af met een suikerfiguurtje. Serveer direct.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page