De tijd van het jaar is er weer! Kerst is een mooi excuus om de keuken in te duiken voor een lekker diner. Wedden dat jouw gasten niet eens proeven dat dit voorgerecht gezond is?!

Ingrediënten voor 4 personen:
1 teen knoflook, geperst
2 el olie
1 courgette
1 citroen
50 g Apetina White cheese 50% less fat, verkruimeld
50 g granaatappelpitjes
2-3 handjes pistachenootjes, grof verkruimeld
5 g basilicum, fijn gesneden
Handje rucola, fijn gesneden
·Snuf peper en zout naar smaak
Eventueel klein beetje chilivlokken naar smaak
Bereiding:
Meng de knoflook met de olie. Zet apart tot gebruik. Snijd de courgette in dunne plakjes van ongeveer 2-3 mm. Smeer in met de knoflookolie en bak in een (droge) koekenpan tot de binnenkant glazig wordt en/of licht verkleurd. Als je een grillpan hebt krijg je mooie streepjes!
Boen de citroen schoon. Rasp de buitenkant en pers de binnenkant. Besprenkel de gebakken courgette plakjes met citroen sap (ongeveer ½ tl) en hussel voorzichtig door elkaar. Verdeel de plakjes courgette over vier borden of op één shared dining plate.
Verdeel de apetine witte kaas erover, de granaatappelpitjes, de pistachenootjes, citroenrasp, basilicum en rucola. Breng op smaak met peper en zout en eventueel chilivlokken voor meer pit. Klaar is je carpaccio van groenten! Serveer met een stukje geroosterd volkorenbrood of toast.
Smakelijk eten!

Comments