top of page
Search
Writer's pictureNienke Kreté-Tolhuijs

Kerst: Yoghurtijs

Aan het eind van het kerstdiner heb jij geen zin meer om lang in de keuken te moeten staan. Dit dessert laat zich makkelijk van tevoren maken met slechts 3(!) ingrediënten! Lekker en makkelijk dus!



Yoghurtijs

Nagerecht voor 4 personen


Ingrediënten:

  • 200 g aardbeien/bosvruchten/frambozen (vers of diepvries)

  • 500 ml Optimel yoghurt 0% bosvruchten (of andere smaak naar keuze)

  • 10 g verse munt, fijn gehakt

Extra: 4 schaaltjes die in de vriezer kunnen, plastic folie.


Bereiding:

  1. Bij gebruik van diepvriesfruit, eerst het fruit ontdooien. Ondertussen de vriezerbestendige bakjes aan de binnenkant bekleden met plastic folie.

  2. Pureer de vruchten, houd ongeveer 3 eetlepels apart. Roer de yoghurt, vruchtenpuree en de munt door elkaar. Verdeel het mengsel over de vier schaaltjes/bakjes. Dek af met folie.

  3. Zet de gevulde schaaltjes voor minimaal 5 uur in de vriezer. Haal de ijsjes ongeveer een 5-10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het makkelijker uit het schaaltje gaat. Haal de bovenste folie er af. Zet het schaaltje op z’n kop op een bord zodat het ijs als een bergje op het bord komt te staan. Garneer met de overgebleven vruchten.


Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page