Zoals beloofd delen wij nog dit lekkere recept van eigengemaakte hummus. Makkelijk, snel, gezond, vegetarisch en een eyecatcher op de borreltafel!
Ingrediënten (voor 1 bakje):
· 400 kikkererwten in blik
· 2 knoflook tenen
· 2 el tahin (sesampasta)
· 3 el olijfolie
· ½ citroen, geperst
· 1/3 kikkererwtenvocht (van 1 blik)
· Snufje zout en peper (naar smaak)
· 3 tl komijnpoeder
· 1 tl gerookte paprikapoeder*
· klein bosje peterselie*
*Kan vervangen worden door andere verse kruiden of gedroogde specerijen.
Bereiden:
1. Giet kikkererwten af, bewaar het vocht.
2. Pureer 2 knoflooktenen en de kikkererwten samen in de keukenmachine.
3. Voeg tahin, olijfolie, citroensap, kikkererwtenvocht, peper, zout, komijnpoeder en paprikapoeder toe en pureer tot een glad geheel. Proef wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog extra zout, peper of specerijen toe.
4. Hak de peterselie (of koriander) fijn en pureer mee tot deze fijngemalen en goed vermengd is met de hummus.
5. Schep in een kommetje en garneer met een beetje olijfolie, komijnpoeder en verse fijngehakte peterselie.
Dippen maar! Heerlijk met groenten of op een stukje brood.
Wat een heerlijk recept, ik heb hem nu al twee keer gemaakt, echt perfect om de groentesnacks in te dippen!