top of page
Search
  • Writer's pictureNienke Kreté-Tolhuijs

Kerst hoofdgerecht: Zalm wellington

Updated: Dec 18, 2023

Wat is dit lekker en wat passen ovengerechten toch goed bij de winterse temperaturen. De zalm wordt geheel gaar maar blijft lekker sappig met deze bereidingswijze. Voor een perfect kerstdiner staat niets je meer in de weg!


kerst hoofdgerecht
Zalm wellington

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 rol bladerdeeg (koeling) (+ eventueel 1 stuk (diepvries) bladerdeeg om versiering te maken)

  • 2 el olie

  • 300 g prei, in halve ringen gesneden

  • 100 g (baby)spinazie, klein gesneden

  • 10 g verse dille, fijn gesneden

  • 100 g Philadelphia light of andere zuivelspread

  • 400 g zalmfilet zonder huid

  • Peper en zout naar smaak

  • 1 ei, los geklopt


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.  Leg de rol bladerdeeg inclusief het bakpapier op een bakplaat.

  2. Verwarm in een hapjespan de olie en voeg de prei toe. Bak ongeveer 6 minuten. Voeg de spinazie toe. Bak even mee. Haal van het vuur en laat even afkoelen.

  3. Knijp in een vergiet het vocht uit de prei en spinazie. Maak de groenten hierdoor goed droog zodat het bladerdeeg niet te vochtig wordt bij het bakken.

  4. Doe de groenten weer in de pan en voeg de dille en de Philadelphia toe. Roer door elkaar, laat even pruttelen en haal na een paar minuten de pan van het vuur.

  5. Leg de zalm op het bladerdeeg en strooi een beetje zout en peper op de vis. Verdeel het groentemengsel over de zalm. Vouw het bladerdeeg dicht en duw de randjes aan. Maak met eventueel overgebleven bladerdeeg mooie figuurtjes zoals sterren en leg deze op de bovenkant van het bladerdeegpakketje.

  6. Bestrijk het bladerdeegpakketje met het geklutst ei. Zet de zalm voor 20 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en snijd aan (op tafel). Verdeel over 4 borden.

 

Wil je extra groenten? Maak een salade van tomaat en veldsla of maak haricots verts (met spek).


Zalm wellington
Smakelijk eten!

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page