top of page
Search
  • Writer's pictureNienke Kreté-Tolhuijs

Kerst nagerecht: Bosvruchten mousse

Het einde van het kerstdiner nadert. Het is gezellig en er wordt gelachen. Je hebt heerlijke maaltijden voorgeschoteld en iedereen zit blij en bíjna voldaan aan tafel. Bíjna inderdaad... Want er is nog plek voor een dessert! En met dit lekkere toetje mag je bewust van elk hapje genieten. Het is eiwitrijk, vetvrij en kan ook een keer gemaakt worden als lekker tussendoortje met overgebleven fruit. Lees hieronder hoe je het kan maken!

Mousse gemaakt van bevroren fruit
Bosvruchtenmousse

Ingrediënten:

  • 170 g bosvruchten (uit de vriezer)

  • Beetje limoen/citroensap op een keukenpapiertje

  • 3-4 tl zoetstof in kristalvorm (ik gebruikte Canderel Stevia zoetstof)

  • 5-6 el gepasteuriseerde eiwitten (ik gebruikte eiwitten van Two Chicks Vloeibaar eiwit)

  • Eventueel ter garnering: muntblaadjes, fruit of (zilveren) hageltjes

 

Bereiding:

  1. Laat het fruit ontdooien en daarna uitlekken in een vergiet. Pureer het fruit in een keukenmachine of met een pureerstaaf. Meng naar smaak met ongeveer 1 tl zoetstof.

  2. Wrijf de garde en de schaal voor de eiwitten in met een beetje limoen- of citroensap. Voeg de eiwitten toe en klop stijf tot er witte punten blijven staan. Klop 3 tl zoetstof door de eiwitten (of meer naar smaak).

  3. Voeg het gepureerde fruit toe aan de eiwitten en mix nog even kort door elkaar. Verdeel over twee grotere glazen of vier kleinere glazen en garneer met fruit, muntblaadjes of (zilveren) hageltjes. Smakelijk!

een lekker toetje
Kerst dessert

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page